Benieuwd naar jouw besparing?

Al 20.000+ klanten gingen je voor

Zonnepanelen aanschaffen zonder investering vooraf!

Zonder investering

Ook wil Vera Solar dat verduurzaming voor iedereen haalbaar en rendabel is. Doordat t door diverse partijen wordt gestimuleerd is het mogelijk om zonder investering toch een installatie te bekostigen.

Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, is de besparing vaak ruim voldoende om de maandelijkse betaling van uw installatie te dekken. Hierdoor is het nu voor iedereen mogelijk om A-klasse zonnepanelen aan te schaffen met de hoogste opbrengst en 25 jaar garantie op zowel de panelen als omvormer! Bijkomend voordeel: vanaf nu bent u zeker van een vast maandbedrag, terwijl deze bij uw energiemaatschappij variabel zijn.

20.000+ klanten

Meer dan 20.000 tevreden klanten kozen voor Vera Solar.

Binnen 6 weken geplaatst

We installeren onze zonnepanelen binnen 6 weken.

10+ jaar ervaring

Sinds 2013 zijn we al actief en bedienen we met plezier onze klanten.

Je eigen Vera Solar product in 4 simpele stappen

1
Online aanvraag
2
Persoonlijk adviesgesprek
3
Vrijblijvende offerte
4
Installatiedag

Salderingsregeling blijft bestaan

De Eerste Kamer heeft in februari 2024 besloten om deze gunstige regeling voor zonnepaneelbezitters in stand te houden. Met de salderingsregeling kan de jaarlijks opgewekte elektriciteit weggestreept worden tegen het jaarlijkse verbruik. Daarover hoeft geen belasting betaalt te worden. Als je meer opwekt dan verbruikt, ontvang je voor het overschot een vergoeding.

Wat onze klanten zeggen

Hoe 200+ klanten ons beoordelen via Klantenvertellen.

Wat twijfel

Goedenavond, Voor 2 jaar terug hebben wij de zonnepanelen aangeschaft. De communicatie was prima. Dit geldt ook voor de plaatsing en de adviseur aan huis. Geen enkel minpunt wat dat betreft Ik zit er nu wel mee, dat ik 10 jaar lang €139, per maand moet betalen. Daar ben ik zelf bij geweest, dat weet ik, maar ik was toch wat overdonderd, want als je er goed over nadenkt was ik goedkoper uit geweest als ik ze niet had aangeschaft. Dat had mij €139,- per maand gescheeld . Zoveel win je nooit terug met zonnepanelen. Met vriendelijke groeten, Peter Haspels
- Doetinchem

Goed

Fijne communicatie en goed overleg !!
- Borculo

Positieve ervaring

Vanaf eerste telefoontje, uitleg en advies en de montage van de panelen en omvormer alles netjes geregeld. Alleen maar een positieve ervaring eigenlijk.
- Albergen

Net bedrijf

Ik ben heel blij dat wij ervoor hebben gekozen om zonnepanelen te plaatsen. Vind het een prettig idee om zelfvoorzienend te zijn en bijna niks meer hoef te betalen aan de energiemaatschappij. Verasolar heeft het allemaal goed geregeld van advies gesprek tot de montage. Zou ze dan ook zeker aanbevelen.
- Maastricht

Goed professioneel bedrijf met prima communicatie en montage.

Goede, duidelijke en vriendelijke communicatie nadat wij besloten hadden om de zonnepanelen via dit bedrijf te laten leggen. De monteurs die de panelen hebben geplaatst hebben keurig en professioneel werk verricht. Kortom een aanrader!
- Oegstgeest

Goed materiaal, alleen de monteurs mogen wat beter nadenken tijdens montage

In contact gekomen met Vera Solar (VS) via een link op MSN.nl. Naast VS diverse opties bekeken betreffende het kopen of huren van zonne-energie systemen, echter is de financiering die aangeboden was zeer gunstig, zelfs gunstiger als die wat de gemeente (zeer beperkt) deed aanbieden (0,2 tot 0,4% rente en boetevrij extra aflossen. Na het accorderen zou het 10 tot 12 weken duren voordat het systeem geplaatst zou worden, maar uit eindelijk was dit maar 4 weken. Helaas door de oudere dakpannen (bijna 60 jaar oud) veel breuk en ondanks mijn stapel reserve dakpannen toch nog pannen te weinig, gezien de installateurs zich niet aanpaste aan de leeftijd van het dak en ook met een hamer/pick de aanpassingen voor de beugels maakte i.p.v. met een slijptol. Daardoor lagen een aantal pannen niet helemaal goed aangesloten en moest ik nog extra pannen gaan opzoeken, want deze hebben ze niet bij zich, dus altijd een 30-tal pannen op voorraad hebben minimaal! Verder leverde de installateur goed werk, luisterde verder goed naar de wensen en voerde de opdracht als gewenst verder uit en heb ik binnen 2 weken na het activeren van de monitoringsapp reeds 10% van mijn 'normale' verbruik al opgewekt. Ik heb wel 12 elementen i.p.v. de aanbevolen 10 elementen laten plaatsen, maar dat heb ik gedaan vanwege toekomstig hoger elektrisch verbruik. Vera Solar beveel ik zeker aan.
- Roermond

Vera Solar kan ik iedereen aanraden.

Duidelijke uitleg over de zonnepanelen gekregen, ik was er eerst sceptisch over, maar er is geen addertje onder het gras. De afhandeling van de formulieren ging vlot en was eenvoudig. De plaatsing ging gelukkig ook vlot en netjes. De mannen die ze hebben geplaatst waren vriendelijk en hebben keurig en professioneel werk verricht. Ik heb nu het gevoel dat ik een steentje bijdraag aan een groener klimaat !
- DELFT

Goed. Vooraf voldoende info. Goed bereikbaar. Interessant concept.

Goed. Vooraf voldoende info. Goed bereikbaar. Interessant concept.
- Goes

Goede service

De zonnepanelen waren in eerste instantie helaas niet goed gemonteeerd. Hoe vervelend dat ook even was, Vera solar nam zijn verantwoordelijkheid en binnen een week werd het opgelost .
- Enschede

Goede service.

Ivm defecte omvormer, contact gezocht met Vera Solar. Defect werd in eerste instantie niet goed doorgegeven. Maar via goed mail contact toch afspraak kunnen maken voor vervanging. Service is goed.
- Drachten
280 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10

Zelf je energie opwekken! Veelgestelde vragen

Of een dynamisch energiecontract verstandig is, hangt af van zowel je persoonlijke situatie als de marktomstandigheden. Ben je bijvoorbeeld in staat om overdag de opgewekte zonne-energie efficiënt te benutten?

Volgens Milieu Centraal komt er per opgewekte kilowattuur in Nederland ongeveer 0,36 kg CO₂ vrij. Als je bedenkt dat een gemiddeld huishouden in Nederland jaarlijks ongeveer 2.800 kWh verbruikt, is dat aanzienlijk. Door over te stappen op zonnepanelen bespaart een huishouden van dezelfde omvang 2.800 kWh x 0,36 kg CO₂ = 1.008 kg CO₂ per jaar. Het productie- en vervoerproces van zonnepanelen levert echter ook CO₂-uitstoot op. Gelukkig wordt deze uitstoot gemiddeld binnen 2 jaar gecompenseerd door de opwekking van zonne-energie, en zijn zonnepanelen bijna volledig recyclebaar. Door verbeteringen in productieprocessen en de kwaliteit van zonnepanelen wordt een zonne-installatie steeds sneller CO₂-neutraal. Vera Solar is altijd kritisch bij het kiezen van leveranciers op het gebied van duurzaamheid in het productieproces.

De zonnepanelen op je dak wekken elektriciteit op. Een deel van deze stroom wordt gebruikt voor het huishouden, en het overschot wordt teruggeleverd aan het energienet. Met de salderingsregeling mag je de teruggeleverde stroom verrekenen met je totale jaarlijkse verbruik. Indien er nog steeds een overschot aan teruggeleverde energie is, ontvang je daarvoor een terugleververgoeding.

Zonnepanelen zijn voorzien van een speciale coating waardoor vuil na een regenbui gemakkelijk wegspoelt. Hierdoor hebben ze over het algemeen weinig tot geen onderhoud nodig. Het wordt echter aanbevolen om jaarlijks een controle uit te voeren op eventueel aanwezig zand of vogelpoep op de zonnepanelen. In de meeste gevallen is een tweejaarlijkse schoonmaakbeurt ruim voldoende. Als de zonnepanelen na bijvoorbeeld een zandstorm aanzienlijk vuil zijn, let dan op de juiste schoonmaakmethodes. Zonnepanelen zijn kwetsbaar en niet bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen, schuursponzen of hogedrukspuiten, omdat dit schade kan veroorzaken. Gebruik bij voorkeur lauw water en een zachte spons of doek. Als je dak moeilijk bereikbaar is, kun je een telescoopwisser gebruiken die op je tuinslang kan worden aangesloten. Het gebruik van schoonmaakmiddelen is doorgaans niet nodig. Als je meer informatie wilt over het schoonmaken van zonnepanelen, vertellen we je graag meer!